Håkan Hellström 9/6 & 17/6

Under Juni månad så har jag hunnit med att se Håkan Hellström två gånger. Faktum är att det faktiskt var nästan precis en vecka mellan de båda konserterna.

IMG_3029IMG_3028IMG_3025

Första konserten var på Stadion i Stockholm. Hans turnéstart och jag var där med min pappa. Vi hade sittplats och det var en bra konsert. Inte en av de bästa med Håkan tycker jag. Ljudet var inte jätte bra och inte för att rata Stockholm, men kändes som att publiken inte riktigt var på hugget. Men Håkan var såklart jätte bra, och det var en riktigt härlig kväll. Det var roligt att få visa pappa vilken fantastisk människa och artist Håkan är.

Då blandade han med sina äldre låtar och några låtar från det senaste albumet. Det var Pärlor, Jag utan Dig och I Sprickorna kommer ljuset in.

Med sig som gästartist/ förband hade han bästa Erik Lundin. Han hade även den underbara Silvana Imam med sig och tjejerna från First Aid Kit. Inget att klaga på direkt.

IMG_3044

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Lundin.

IMG_3045IMG_3046IMG_3047

 

Andra gången jag såg Håkan var i Umeå. Då var jag där med tre av mina kompisar, och eftersom att vi ska se honom i Göteborg så kände inte vi för att köa utan ställde oss i kön vid 18 och kom in. Vi ställde oss vid sidan av scenen och tänkte mest på att vi såg bra där. Det var bara det att efter konsertens gång så kom vi närmare och närmare scenen. Vilket en verkligen ser på bilderna. Så vi kom längst fram utan att direkt anstränga oss till vår glädje och förvåning.

IMG_3048IMG_3049IMG_3050

 

Jag var beredd på att få höra samma setlist på den här konserten som i Stockholm. Fullt medveten om det, men inte för att det skulle störa mig. Men han hade ändrat om ganska mycket tycker jag. Han spelade inte någon låt från senaste albumet utan värnade mer om de äldre låtarna som de flesta som var där verkligen kan dock. Jag klagar inte på det, men förvånande dock och ganska coolt (?) att han inte väljer att ta med Pärlor och senaste singeln Jag Utan Dig.

IMG_3052IMG_3053IMG_3054

Det är verkligen mäktigt att stå där mitt i folkvimlet och sjunga sig hes, dansa och hoppa tillsammans med sina kompisar och alla andra som är där för samma sak. Att få ögonkontakt med honom och bara känna hur låtarna och dess texter kommer ut ur en med en enkelhet och sanning som är helt magisk. Håkan har skapat låtar med en ärlighet som inte många lyckas med och därav fångar en stor publik är häftigt.

IMG_3055IMG_3056IMG_3057

Med sig som gästartister hade han såklart Erik Lundin som öppnar hela konserten och får publiken varma i kläderna. Om någon är osäker på vem han är så är det han som gjorde låten Annie Lööf. Håkan hade även bjudit med sig Silvana Imam och någon Umeå sångare som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Men han var grym.

IMG_3058

Det här var min femte Håkan Hellström konsert och var en av de bästa konserterna med honom. Det var inte Ullevi känsla men nästan och det var helt otippat att det skulle vara så bra drag och härliga människor.

Det gav mig mersmak på att se Håkan Hellström och se vad han bjuder på nästa gång, men även på Umeå och deras gästvänliga och trevliga medmänniskor i staden.

Efter konserten så drog vill till efterfesten som ordnades av Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad! på klubben 100 om jag inte missminner mig och dansade en massa och blev lätt chockade och jävligt glada när vi såg Erik Lundin och Håkans band ståendes där i vimlet. Vi gick inte fram och pratade med de, för dem kändes ändå privata i den stunden men det var roligt att de var där iallafall.

”Jag tror att när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än” – Du är snart där.

blogstats trackingpixel

40 reaktion på “Håkan Hellström 9/6 & 17/6

  1. Åh vad kul, var på Håkan förra året på Ullevi. Har aldrig varit ett fan eller lyssnat så mycket men alltså gud vad kul det var, stämningen var ju dröm <3

  2. Usch vad jag ryser när jag läser och ser dessa bilder!! Ska på Håkans fantastiska konsert i Göteborg i juli, längtar så himla mycket!! Förra året var de så jäkla bra!

    • Härligt att det skapade mycket känslor hos dig 😀 Såg också förra året, helt galet bra! Kanske vi ses i Gbg! 😀

  3. Du borde skrivit, jag skulle dit men mitt sällskap blev sjukt så sålde biljetten i sista sekunden! Jag hade varit på hugget här i Umeå ska du veta 😀

  4. Vad roligt att se bilder från konserterna och att du är nöjd med dem :) Jag själv är inget Håkan-fan alls, gillar nästan inte nån låt, haha. Umeå är en fin och trevlig stad, jag har som sagt bott där i 3,5 år :)

    Ja det var lite synd att låtarna inte var så bra som jag hoppats på.. Men som du säger, vissa låtar behöver man höra flera gånger innan man börjar gilla dem. Nu efter att ha lyssnat på de ett par gånger börjar jag gilla dem mer och mer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>