Stockholm i mitt hjärta

Jag hade laddat för att skriva här och berätta om hur mycket jag har jobbat den här veckan. Hur mycket jag sett fram emot helgen. Att Harry Styles släppt sin första egna singel. Att min pappa fyllde år och att vi skulle fira honom. Jag räknade ner minuter till att jag skulle få gå hem. Men allt det känns otroligt onödigt och litet nu.

Vid 15.15-15.30 så kom en kollega och viskade lågt till mig att det har varit ett terrorattentat i Stockholm på Drottninggatan. Jag svalde och kände genast hur tung och skakad jag blev. Vi berättade till alla andra kollegor med låg röst för att inte oroa barnen. Jag smsade till mina föräldrar om de var okej och inte var i stockholm. De var säkra. Jag kollade genom facebook för att se vad som skrevs där.

Jag åkte till min pappa och firade honom med ett tungt hjärta. Jag grät till sändningarna från ekot för min medkänsla och sorg till alla de drabbade och deras nära och kära.

large

 

Det är ofattbart att det har hänt. Jag är inte förvånad. Men det är ofattbart. Fruktansvärt. Sjukt. Jag har tyckt det känns obehagligt vid alla de senaste terrordåden men speciellt det i Paris för då var jag i London, Nice för jag hade varit där två månader tidigare, och såklart det senaste i London. Men nu har en man kört över en gata de flesta av hela Svenska folket har gått på, det är helt galet.

Jag vill understryka att vi ska inte vara rädda. För då vinner hatet. Vi tar en dag i sorg, sen så reser vi på oss och står emot alla onda krafter. Vi visar gemenskap, solidaritet och kärlek.

Vi är Sverige <3

blogstats trackingpixel

66 reaktion på “Stockholm i mitt hjärta

  1. Ja fy det är verkligen hemskt! :( Jag har också liksom ”väntat” att det ska komma till sverige, och nu hände de.. Usch!

    Hoppas du har en fin lördag! <3

  2. Det är verkligen fruktansvärt och hemskt! Jag ska snart deltaga i den tysta minuten som ska hållas efter det förskräckliga som hände igår :( Jag tror de flestas tankar går till offren och deras anhöriga idag <3 Kram <3

  3. Ja det mesta annat känns ganska obetydligt när sånt här händer, men helt rätt vi ska inte vara rädda och låta dem vinna. Tillsammans är vi starka och jag hoppas vi snart segrar över dessa sjuka individer!

  4. ja det är verkligen en stämning som sprids som en tung blöt ånga… hit till Umeå nådde sorg. Anmärkningsvärt hur snabbt folk öppnade hem, hjärtan, armar. Det är vemodsvackert.

  5. Verkligen hemskt och fruktansvärt!! Men samma som du sa , jag är inte heller förvånad. Det var bara en tidsfråga tyvärr..

  6. ja det är fruktansvärt att det har hänt här i sverige nu också trots att det inte var så oväntat på nåt sätt, men ändå så himla hemskt! :( vart är världen på väg?? </3

  7. Jag blir så arg och ledsen. Varför gör människorna varandra så illa. Hatet måste förlora.. Tillsammans kan vi besegra ondskan, hoppas jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>